Påskstämning '08

Påskkärring

Jaha, ja. Glad påsk på er, era ägg! Nu tar jag snart kvasten (läs Säfflebussen) och drar mot västmanländska territorier för att käka lax, permanenta mamma, promenera med Mari, Line och Exi och glida runt i mysbraxor. Inte så pjåkigt. Vi ses vilket år som helst här igen.


Dekadent potatismjöl

Fasiken. Jag kan inte hålla mig. Orden "vitt puder dekadent potatismjöl" sökte någon på idag och fann mig. Kör Stureplan nu även uppsökande verksamhet?

Paranoid android faktoid

Jag och min bror Mikael har delad vårdnad om en liten cd-spelare. Efter att den tillbringat dryga tre månader (vi köpte den inför Sällskapsresan i december) hos honom var det nyligen dags att göra ett vårdnadsskifte - varpå den lilla gulliga radion blev min. Jag placerade den gladeligen i köket och ägnar numera varje matlagnings- och diskstund åt att lyssna på P3. Ett riktigt trevligt nöje har det visat sig vara...fram till idag.

Jag stod och tillagade min eminenta fullkornspasta med röd pesto när ett riktigt intressant inslag påannonserades. Det skulle handla om faktoider; dvs sådana "sanningar" som folk i allmänhet betraktar som vedertagna men som i själva verket inte alls är det. Ni vet; att humlor egentligen är för tjocka för att kunna flyga men är för dumma för att fatta det, att man kan få kramp om man äter innan man badar, att Rolling Stones är ett av världens bästa band. Ja, ni vet.

Särskilt inbjuden till programmet var en man som nyss givit ut en bok om detta ämne. I åratal har han fördjupat sig i just faktoider, hur de uppkommer, inom vilka ämnesområden de frodas, varför de finns och så vidare. Så får han då frågan om vilken faktoid som är vanligast. Det vill han inte riktigt svara på. Svårt att peka ut någon särskild. Nähä. Hur uppkommer de? Svårt att säga. Inom vilka områden är de vanligast, då? Detta besvarar han både skittråkigt och fåordigt. Mumlar något knappt hörbart och ger nu på alla sätt sken av att vara för fin och beläst för att besvara frågor kring det ämne han själv grävt ner sig i. Som om pöbeln ändå inte skulle förstå vad han har kommit fram till.

Fuck(toid) that!

Nä, Finlands sak är nog inte min

Fyra ord som sammanfattar båtresan: Jag är för gammal. Tråkig insikt att få, men användbar vetskap att ha inför framtiden. Men nåväl, jag ska inte bara klaga ty huvudattraktionen Comus var faktiskt läskigt bra och jag köpte mitt favoritpuder till förmånligt taxfreepris. Saltlakrits och Daim mä. Vackert så.

Alldeles snart marsch pannkaka i skön säng. C-hytter i all ära, men...

Vi som överlevde Skinnsberg

Snipp, snapp, snippa så var sportlovet slut. Snöpligt, men ändå inte helt oväntat. Enda tanken som fick mig ur sängen i morse var den på att det om knappt tre veckor vankas tio dagars påsklov. Jag var dock mycket nära att krypa ner under täcket igen när jag kom på att det är inget annat än en eon av tid mellan påsk- och sommarlov...men jag besinnade mig och bredde duktigt mina tvenne frukostsmörgåsar. Plikten framför allt, gott folk.

På lördag ska jag åka båt. Det visste ni säkert inte, men jorå, klockan 17:00 den 8:e mars är det jag som helgar kvinnodagen genom att stiga på en Siljabåt med tillhörande Mellotronen-kryssning. I hela 40 timmar vankas det sedan taxfreegodis, obskyra band och C-hytt. Skräckblandad förtjusning är ordet.

Oj! Klockan är redan kvart över tio och här sitter jag! Kära nån, bäst att marsch pannkaka hoppa i bingen. Tärningsspelaren, en bok jag haft igång nu i...öhööö...dryga två månader...väntar hotfullt på golvet bredvid sängen. Den gör sig bäst i mindre portioner. Så måste det vara.

Gnatt.

Ful men fräck

OK, OK, det här är absolut sista gången jag rapporterar vilka sökord folk har använt för att landa på min blogg. Dagens skörd var "+blogg +fula ansikte" och "fräcka damer fagersta". Jag vet faktiskt inte vilken av dessa två som skar djupast i min själ. Fagersta? Hmpf! Vilket påhopp. Skinnskatteberg, för i helsike...eller möjligen Hammarbyhöjden.

Provkörde min nya supercykel till Eriksdalsbadet i förmiddags. En ren fröjd! Jag är så nöjd, så nöjd, så nöjd. Cool ser jag ut på'n också. Jag svär.


RSS 2.0