Rökheroin?

Känns mer nervöst att meddela mina vänner att jag ämnar vara nykter på kvällens fest än det vore att komma dit och packa upp fem gram rökheroin på soffbordet. Ska det vara så?


Fashionista my arse

Totalrenovering igår. Inhandlade ett stycke gammelrosa top i lyxigt material (rätt olikt mig som mer än en gång figurerat i krogsammanhang med stulna, urtvättade Suicidal Tendencies-tröjor). Small step for man, giant leap...bla bla. Matchade min lilla sommarfräscha topp  med ljusa Lee och par synnerligen glammiga silversandaletter - och såg till att i handen alltid bära en fruktig, fräsch drink i stället för den sedvanliga plastglasbiran (så att ingen skulle genomskåda bluffen). Var till och med noga med att bära en hjärndöd look. Nu vänder det, tänkte jag!

 

Inte fan vände det för det. Jag gick tomhänt hem. Was ist los?

Cool


På västfronten intet nytt

Näe, här på väster är det sig rätt likt. Kom hem i förrgår från ett besök hos mam&pap i den västmanländska hålan. Om det besöket finns det en hel del att berätta, men min sekretessplikt förbjuder mig. Jag vill inte skylta i ofördelaktiga sammanhang.

 

Kan dock berätta att mammas mat var god och rejält fet, som alltid, och att den mesta tiden ägnades åt läsning av lokaltidningen samt en del gamla Hemmets Journal. Action. Action! Höjdpunkten i HJ är tipssidan, där påhittiga läsare/läsarinnor får skicka in sina bästa tips och trix. Låg och vred mig i sommarilska åt en idiot vars bästa tips var att hälla flytande tvål i gamla roll on-flaskor, för då var det så enkelt att bara rolla på tvålen på handen. Tydligen skulle man slippa allt det hemska slabbandet med pumpar, som allt stackars vanligt oupplyst folk med flytande tvål får ägna sig åt. Oh well.

 


Äh, jag gick hem

Japp. Kvällen bjöd på kubb i Stadsparken med Stormogulen, hans tjej och lite annat folk och fä. Mitt lag vann så klart stort. Jag är löjligt bra på't! Efter detta en öl på Kellys utemys, satt som en kärring i rullstol med filt upp till öronen. Svinkallt nu, ju. Rena rama atomvintern, om ni frågar mig, och det är ju prick vad ni gör nu.

 

Efter detta bar det av till Harrys för att kolla läget. Stod i dörren och hann se minst fem brudar med permanentat, blonderat hår, grisfula toppar (med största säkerhet från Ullared) och stentvättade jeans. Insåg att jag helt enkelt är för cool.

 

Äh. Jag gick hem.


Lave Magnusson

Ny hobby fick jag igår natt (tack, Jens!)

 

Lite namedropping:

 

  • Inge af Föring
  • Linn Jarl
  • Mats Eck
  • Cassandra Sortering
  • Ragnar Ök
  • Helge Råhn

 

....and on and on i evighet. Vaknade till och med vid 04 i morse och kläckte Ona Turlig.


Näthinneavlossning

Näthinneavlossning, starr, hornhinneavlossning, plötslig pupilldöd - you name it. Samtliga dessa åkommor hade jag i morse på väg till optikern.  Är linsbärare och har några år nu snålat genom att köpa linserna via internätet. Insåg nu att det kanske vore bra med en koll.

 

Inga problem, bara lite lite kassare syn på höger öga. Jag visste det. Jag är ett latent blindstyre.

 

Idag väntar förhoppningsvis ett Ikea- och Mariebergsbesök. 1300 för nya linser var då rakt inte nog så nu vill jag bränna mer stash. Det drabbar ju ingen fattig.


Fem tvestjärtar

Kan här och nu utnämna Sveriges genom tiderna sämsta film.

 

-Trumvirvel-

 

Babylonsjukan. Fem tvestjärtar av lika många möjliga.


Negroid

Så här brun var jag förresten för en knapp vecka sen. Känns science fiction.


Smällfet

Tryckte i mig rågod lunch i Stadsträdgården (oh! det är bäst!) idag igen. Halstrad lax med varm vinägrettpotatis och en härlig pizza med getost och ruccola på. Get-egott, höhö. Skulle nog kunna käka ihjäl mig där - och litegrann i största allmänhet. Mat is king.

 

Därefter lite häng i Stadsparken. Tre dåliga band som spelade, en loka citron och lite meningslös konversation. Inte så pjåkigt faktiskt.

 

Snart kommer Hanna över. Blir nog film.


Slan

Jo, slanet har vaknat till liv äntligen. Får fanimig lite ångest av att sova så här länge. Kanske dumt, för första dagen på jobbet kommer jag ju undra hur jag kunde tänka så.

 

Genomslapp dag igår. Vaknade bakfull som en påse fiskrens vid 12, satt och led ett tag tills Lollo föreslog en lunch. Det blev en flottig och inte så jättegod pizza på Palette med henne, Ola och Jens. Därefter en Loka på ett konditori, och vid det laget mådde jag så sopigt att jag var tvungen att ta mig hem. Jag var varm, trött och orkade inte prata. Kan det verkligen vara osunt att dricka sprit?

 

På kvällen köpte jag mig en påse naturchips, dill och gräddfil. Det är verkligen chipsens konung. Löjligt gott! Och så magert, sen! Känner mig smal som en vidja nu. Lollo ringde och föreslog umgänge men jag tvärvägrade. Det var visst öl inblandat. No way Jose. Fick ett oväntat men mycket trevligt telefonsamtal i stället.


Pekka Langer

Just vaknat. Fascinerande hur länge jag kan sova utan att egentligen vara trött. Bäst att försöka få rätsida på det där om någon vecka, annars kan jobbstarten bli onödigt vidrig.

 

Lunch vid 13 i Stadsträdgården med kär vän och inte lika kär gammal kollega. Hon är rätt jobbig faktiskt (på ett svårförklarligt vis), så när hon bad om en träff kände jag mig tvungen att bjuda med kär vän som krockkudde. Hoppas inte hemsk gammal kollega anar oråd och kan skönja mina baktankar.

 

Nu borde jag städa lite. Tycker inte om när det är omysigt i lägenheten.


Hang the DJ

Styr just nu på beställning upp en världsbra blandskiva till en kompis som ska vara DJ på ett hak i stan i morgon. Blir ett perfekt tillfälle att stå och tjata om att få höra mina favoritlåtar. Jag vet ju att hon med all säkerhet har låtarna, samt att hon borde stå i viss tacksamhetsskuld till mig som jobbat så hårt med blandskivan. Eller ja. 10 minuters hårt jobb, då.

 

I övrigt inte så mycket nytt under solen. En tupplur under eftermiddagen har resulterat i en läskig, speedad känsla. Får nog vara glad om jag nannar före 02.


En bärs i varje ben

En bärs i varje ben borde ju inte göra så stor skada tycker man. Men kommer man hem 03 och somnar 04 så är man seg dagen efter, åtminstone gäller det för mig. Har mest gått och lallat hela dagen och haft ångest inför joggingen. Helt i onödan skulle det visa sig - ty när jag ringde min medlöpare (höhö) så visade sig att den var inställd pga annan motionsaktivitet. Kände mig otroligt tjockfet fettjock och slö då och kom faktiskt ut på en timmes promenad; till Rosta Gärde och tillbaka. Rätt skönt. Lyssnade på mp3 och letade febrilt efter en låt jag absolut ville höra. Insåg efter en bra stunds irritation och sökande att jag ju hade raderat den för att jag var så trött på den. Konsekvens verkar inte vara min kopp buljong.

Borgarbrackor

Risken finns att jag måste åka till Adolfsberg på grillfest om ett tag och beblanda mig med brackorna där. Rätt opunk, skulle faktiskt hellre sätta mig på en uteservering i stan och hinka lite time beer. Synd bara att jag ska jogga i morgon - det gör man rätt dåligt med 4 time beer i varje ben.

Oh well.


Rikstönt

Rikstönt

Se och njut

Helt uppspelt

Jippie, jag börjar kunna nosa mig till mina 15 minutes of fame. Jag har redan haft en läsare - hoppas det inte är jag själv. Håret har redan börjat växa ut också så snart är jag snygg och back on track igen. I morgon är det dags för 5 km jogging i Karlslund. Terror.

Bloggpremiär

Jäsiken.

Så har man en blogg; redan tusen gånger mer intressant än Ebba von Sydows någonsin kommer bli. Om jag kommer på något att skriva, vill säga.

Hängt på stan med brorsan idag. Hjälpte honom att halvt ruinera sig på en kostym av märket Tiger. Det blev fina fisken. Lunch på Strömpis också. Det var inte fantastiskt, som en bekant brukar säga (vid varje måltid).

Något annat som inte blev fantastiskt är den drop in-klippning jag spontantog. Håret har sett ut som ett påskris ungefär sedan påsk - så nog var det på tiden. Instruktionen frisörskan fick var att ta så lite som möjligt. Hon tog givetvis så mycket som möjligt. Typiskt. Ser ut som en rikstönt till dalmas.


RSS 2.0