Din mamma

...är frasen som inleder de flesta bråken i min klass. Andra poppis varianter är "vad tittar du på?", "Ge hit mitt sudd innan jag dödar dig", "fula ansikte", "jävla somalier" och andra mer eller mindre lyckade varianter på temat. På agendan idag stod ett "håll käften" samt en anhållan om att få penetrera elev S:s moder.

Hade haft en riktigt lyckad lektion med både läxförhör och en intressant diskussion när elev A sticker in huvudet i klassrummet och flaggar för bråk: "Kom fort, S och S slåss!". "Nämen, vad kul", säger jag, "det har jag väntat på hela dagen!" Kommer ut i korridoren och ser två killar, röda i ansiktet av ilska. Den ena helt vild, näst intill panikslagen. Han skriker rakt ut att han ämnar döda den andra killen. Även om jag i smyg just då tycker att det vore en ganska bra och smidig lösning, inser jag att jag bör agera. Tänkt och gjort; jag kallar in deras föräldrar till omedelbart krismöte. Till min hjälp har jag den arabisktalande mannen G; en man med yviga gester och konstant svettflöde i pannan.

Så börjar pinan.

I en timme sitter jag som ett fån och lyssnar på arabiskan som viner i luften likt kulor i ett tredje världskrig. Ber försynt om en uppdatering på svenska då och då men får inte så mycket till livs. Hoppas litegrann på att de inte kritiserar mig och tänker på hur skönt det ska bli att komma hem. Får till slut en liten sammanfattning.

Slutbråkat. Killarna är från och med nu kompisar och händer det hela igen ska jag ringa papporna på rot. Bäst att programmera in snabbnummer, tänker jag cyniskt.

Se där en glimt ur min glamourösa vardag. Läs, njut och var nöjd med ditt eget jobb.

Ja må jag leva

Själv är bäste dräng.

Grammatik

Till alla  er obildade apor som inte fattade att Helsingissa är är en avancerad kasusböjning av ordet Helsinki, för att markera befintlighet....vill jag bara säga...



Puupää

Ja där fick ni så ni teg.

Finlands sak är tydligen min

Jaha. All work&no play. Vi har en vänskola i Finland, Porolahden Peruskoulu, Helsingissa. Reserverar mig för eventuella stavfel - slafsade mig igenom kvällskursen i finska som jag gick på Medborgarskolan för nio år sedan. Nåväl. Finnpajsare kommer på besök i morgon och stannar till på torsdag. 20 elever och sex lärare och på något mystiskt vis har Mystic Queen kommit att bli ansvarig för hela spektaklet. Hur fan gick det till?

Drygt är vad det är. Det ska handlas, planeras, schemaläggas, städas, informeras och fan och hans mormor. Ansvar. Jag hatar ansvar. Som om inte det vore nog förväntas jag också vara trevlig i kvällarna två. Om mina kollegor bara visste hur jag lider. Smärta. Ansvar. Smärta.

Men det är säkert bara nyttigt för mig.

Idag fyller bäste bror och vän 35 år. Det ska snart firas med en delikat middag på Wongs. Det ska bli riktigt gött. Har beställt en urbra present som jag hoppas kommer i veckan (och som borde öka mina utsikter att få något bra själv när jag blir kärring minus ett om tio dagar. Den ni.)

RSS 2.0